Kortrijkse Bakkersbond zet eclair in de kijker

(Foto NVH) © (Foto NVH)
Redactie KW

Met de ‘Week van de Eclair’ van 31 maart tot 6 april zet de Brood- en Banketbakkersbond Kortrijk het eeuwenoude gebakje eclair in de etalage.

Geen eclair met een streepje gesmolten chocolade, wel een met een plaatje in chocolade. De introductie van de Week van de Eclair met bijhorende variant op het gebakje is een idee van de Brood- en Banketbakkersbond van Kortrijk. “We willen de eclair eens extra in de kijker zetten door het gebak op een andere manier te presenteren”, zegt Jean-Pierre Verfaillie (62), bakker van Bakkerij Verfaillie die intussen twee jaar met pensioen is. “We werken hiervoor samen met het Zwevegemse Leman Cake Decorations.”

Populair gebak

Het klassieke, eenvoudig gebak gaat nog steeds vlot over de toonbank. “We zien dat moeders op woensdagmiddag hun kinderen verwennen met een ‘eclairke’. Tijdens het weekend wordt de eclair dan weer gebruikt als pasmunt. De klanten vragen hun aantal stukken taart, ‘en doe er maar nog een eclairke bij’. Iedereen eet het gewoonweg graag.”

(NVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier