Kortrijks ziekenhuis opent helikopterhaven op nieuwe campus

© GF
Redactie KW

AZ Groeninge opende maandag haar eigen helihaven op campus Kennedylaan. Die laat toe dat helikopters voor zowel patiëntenvervoer als voor andere urgente, medische doeleinden veilig én dichtbij kunnen landen.

“De steeds drukkere wegen creëren een nood aan alternatieven om het ziekenhuis vlot bereikbaar te houden. Die bereikbaarheid wordt nog belangrijker bij urgente medische interventies”, klinkt het bij AZ Groeninge. “De nieuwe helihaven aan de Kennedylaan komt tegemoet aan deze nood. Op die manier zetten we extra in op reactiemogelijkheid en -snelheid.”

landingsplaats van campus kennedylaan kan gebruikt worden voor medische interventies. Zo is er de inzetbaarheid bij grote ongevallen, waarbij helikopters ingezet kunnen worden voor dringend patiëntenvervoer naar het ziekenhuis.

Daarnaast kunnen ook medische teams snel uitgewisseld worden, onder andere voor een dringende medische interventie op neonatologie. Een derde functie is het transport van organen, waarbij een medisch team van een transplantatiecentrum het orgaan komt paveren en vervoert naar het betreffende ziekenhuis in of buiten België.

De nieuwe helihaven bevindt zich op de campussite zelf, ter hoogte van het waterbekken en dichtbij de spoeddienst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier