Kortrijk wint ‘eet massaal sociaal’

Op de foto zien we aan de linkerkant van de tafel achteraan Marie-Louise Dumortier en vooraan Marie-Louise Vermeersch. Aan de rechterkant zitten achteraan Dina Desloovere en vooraan Roger Vermeersch. © EDB
Redactie KW

Kortrijk bereikte procentueel het meeste nieuwe eters en won bijgevolg het duel met Gent.

Onder de noemer ‘eet massaal sociaal’ riepen Kortrijk en Gent op dinsdag 20 juni hun inwoners op om massaal naar een sociaal restaurant af te zakken om er te genieten van een gezonde lunch aan een democratische prijs.

De bedoeling van het duel was om bezoekers met elkaar in contact te brengen en vooral nieuwe mensen te leren kennismaken met de lekkere en gezonde gerechten die sociale restaurants bieden. De tarieven waren democratisch en wie een tegemoetkoming of een leefloon kreeg, betaalde een lagere prijs.

Sociale restaurants

In Kortrijk kon je naar vijf sociale restaurants afzakken, in Gent naar zeven. Op dinsdag 20 juni behaalde Gent 1.104 eters en Kortrijk 435. Deze cijfers werden vergeleken met het gemiddeld aantal verkochte maaltijden van 2016. Dat dagtotaal lag in Gent op 640 en in Kortrijk op 174 maaltijden per dag. Procentueel gezien bereikte Kortrijk ten opzichte van het jaargemiddelde 150 procent meer nieuwe eters, in Gent was er slechts een toename van 72,5 procent.

Sociale restaurants spelen in het armoedebeleid een belangrijke rol. OCMW Kortrijk is daarom ook fier om het aanbod op deze manier nog meer kenbaar te maken. In ieder sociaal restaurant in Kortrijk en Gent werden de aanwezigen dinsdag getrakteerd op koffie en iets lekkers. Per restaurant werd ook een gratis maaltijd verloot.

(EDB)