Kortrijk steekt kaarsjes aan voor overleden kinderen op Wereldlichtjesdag

GF © GF
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

HuisvandeMens Kortrijk neemt op zondag 10 december deel aan de Wereldlichtjesdag. Op die dag steken mensen over de hele wereld om 19 uur samen kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. “We doen dat omdat je een overleden kind nooit vergeet.”

Elke tweede zondag van december steken mensen over de hele wereld om 19 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Vorig jaar vond ook in onze provincie voor het eerst zo’n gezamenlijk herdenkingsmoment plaats in Ieper en Brugge. Zondag doen ook Diksmuide, Roeselare en Kortrijk voor de eerste keer mee. Wie zelf een kind verloren heeft of rouwende families een hart onder de riem wil steken, kan een kaarsje komen aansteken en deel uitmaken van het groepsgebeuren.

“De grote opkomst in het huisvandeMens vorig jaar toonde aan dat er ook in onze regio een zekere nood is om dit innig moment samen te beleven. Mensen hebben behoefte aan dat samenzijn met lotgenoten. Daarom sloten wij ons aan bij Wereldlichtjesdag. Omdat je een overleden kind nooit vergeet”, klinkt het bij de organisatoren.

Stoet

HuisvandeMens werkt samen met een aantal verenigingen zoals Boven De Wolken, Met Lege Handen, Missing You, Ouders van een Overleden Kind en Ouders van Verongelukte Kinderen. Ook de deelnemende steden en een resem andere partners verlenen hun medewerking aan het project.

“Er is een grote behoefte aan samenzijn met lotgenoten” – huisvandeMens

In Kortrijk begint het herdenkingsmoment om 18 uur in het huisvandeMens aan de Overleiestraat 15a. “We voorzien eerst een kort woordje vooraf. Om 19 uur volgt dan het kaarsjesmoment zelf en daarna trekken we in stoet naar het Sint-Amandsplein. Na de stoet wordt samen met Fanny’s Koffiehuis een warm winterdrankje aangeboden en kan er in alle rust nagepraat worden.”

Deelnemen is gratis, maar de organisatie vraagt om toch even te laten weten indien je komt. Dat kan op het nummer 056 25 27 51 of per mail naar kortrijk@demens.nu. “Ook gedurende het rouw- en verwerkingsproces na het overlijden van een kind kunnen ouders aankloppen bij het huisvandeMens of deelgenotengroepen. Hier kunnen mensen sterkte en kracht vinden bij elkaar door te praten over het verlies. Wij bieden vooral een luisterend oor.”

Info: Wie meer informatie wil rond Wereldlichtjesdag, deelgenotengroepen of het aanbod van rouwbegeleiding kan contact opnemen met het huisvandeMens via www.demens.nu/nl/huisvandemens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier