Kortrijk organiseert kaarsenwake voor slachtoffers Parijs

Redactie KW

Kortrijk organiseerde zaterdagavond om 18 uur nog een kaarsenwake ter nagedachtenis van de slachtoffers van de terreuraanslagen in Parijs.

De wake ‘Allen samen tegen het terrorisme – Tous ensemble contre le terrorisme’ startte om 18 uur op de Grote Markt.

“De schok en verontwaardiging over de terroristische aanslagen in Parijs is ook in Kortrijk heel groot. Het drama van gisteren blijft nazinderen, niet in het minst omdat onze stad een grote Franse gemeenschap telt“, stond in de mededeling waarbij het stadsbestuur en de gemeenteraad meteen hun medeleven en steun betuigen.

Ook Pierre-Paul De Beir, honorair consul van Frankrijk in Kortrijk, is diep bedroefd. “Ik ben geschokt door de gebeurtenissen in Parijs. Mijn gedachten gaan uit naar onze dichte vrienden, familie en buren net over de grens. We laten ons niet intimideren door deze gruwelijke daad.”

Via sociale media is een oproep gedaan voor een kaarsenwake. Die werd ondersteund door het stadsbestuur en de gemeenteraad. “Tegen die tijd zullen Franse vlaggen halfstok hangen op de Grote Markt”, aldus de stadscoalitie en de gemeenteraad.

Kortrijk organiseert kaarsenwake voor slachtoffers Parijs

Franse vlag

Ondanks het felle regenweer vonden heel wat inwoners het belangrijk om aanwezig te zijn. De wake werd bijgewoond door de burgemeester en de leden van het Kortrijkse schepencollege. Na een korte toespraak van de burgemeester plaatsten heel wat burgers een kaars aan de voet van het monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Ook de Franse vlag werd er neergelegd als teken van solidariteit met de slachtoffers die vielen in Parijs.

Kortrijk organiseert kaarsenwake voor slachtoffers Parijs

(Belga/NSK – foto’s NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier