Kortrijk lanceert magazine voor mensen met minder

U herkent coverdame Machteld, coördinator Sien Dirk Vandenberghe, Sien Verhulst en OCMW-voorzitter Philippe De Coene. (Foto JVGK)
Axel Vandenheede

Sinds vandaag is op een aantal plaatsen in Kortrijk het gratis magazine ‘Sien’ te vinden.

Het gaat niet zomaar om een glossy, maar wel om een magazine voor mensen met minder, stelt OCMW-voorzitter Philippe De Coene. “We stellen vast dat mensen in (kans)armoede of bijna-armoede moeilijk te bereiken zijn via de traditionele kanalen. Terwijl deze groep net nood heeft aan informatie over alle initiatieven en maatregelen die ervoor hen bestaan.”

Akkoord

Zo groeide in Kortrijk het idee om een gids te maken voor mensen in moeilijkheden. “Op basis van de echte vragen van de mensen zelf. We wilden ons echter niet beperken tot de antwoorden zelf. We wilden die antwoorden ook geven in een glossy magazine, een blad met uitstraling. Zo werd ‘Sien’ geboren.”

Coördinator van ‘Sien’ is Dirk Vandenberghe. Bij de samenstelling van het magazine krijgt hij de hulp van een aantal OCMW-medewerkers. “In dit eerste nummer vertellen enkele mensen hun verhaal en ik heb hen redelijk gemakkelijk gevonden. Toen ik uitlegde wat de bedoeling was van het magazine, gingen ze meteen akkoord.”

5.000 exemplaren

‘Sien’, dat vernoemd werd naar de Vives-studente Sien Verhulst die mee hielp oplijsten welke initiatieven, maatregelen, fondsen… er allemaal bestaan waarop mensen in moeilijkheden een beroep kunnen doen, is op openbare plaatsen als de bib, het stadhuis of bij verenigingen als A’kzie en Unie der Zorgelozen. Er werden 5.000 exemplaren gedrukt. Kostprijs: 0,65 euro per exemplaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier