Kortrijk lanceert kinderopvangzoeker

Redactie KW

In Kortrijk werd dinsdagavond de nieuwe digitale kinderopvangzoeker gelanceerd.

De site https://kinderopvang.kortrijk.be/ is een overzichtelijke website met een actieve zoekmachine, die aanbieders van kinderopvang en ouders die op zoek zijn naar opvangplaatsen met elkaar in verbinding stelt.

Tom Vandenbogaerde en Julie Jacques, een koppel dat een kindje verwacht, gingen samen met schepen van Welzijn en OCMW-voorzitter Philippe De Coene op zoek naar een geschikte kinderopvang.

Gericht zoeken naar kinderopvang

Ouders kunnen gericht op zoek gaan op basis van een aantal criteria zoals de naam van de opvangplaats, de voeding, de indeling, de afstand tot hun huis en de beschikbaarheid. Er zijn foto’s uit de opvang te vinden en er is een mooi overzicht op de kaart van Kortrijk en de deelgemeenten.

Kortrijk lanceert kinderopvangzoeker

Voor de opvangvoorzieningen zelf is de kinderopvangzoeker een eenvoudig en handig instrument om hun werking voor te stellen en hun beschikbare plaatsen kenbaar te maken. Wie niet vertrouwd is met de computer of geen internet heeft, kan ook in het sociaal huis terecht om te zoeken of om een print van een opvangplaats te krijgen. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier