Kortrijk heeft met mobiel fitnesscentrum Europese primeur

De Fitmobile is een Europese primeur en wordt momenteel gebruikt voor een bootcamp dat door Fithome zelf wordt georganiseerd. © Foto's KDS
Redactie KW

Het beste van beide werelden, zo kan je de Fitmobile van Ruben Cordonni en Cidalia Da Silva noemen. Het is een grote aanhangwagen die in geen tijd omgevormd wordt tot een mobiel fitnesscentrum. “Wij brengen sport zo naar de mensen”, vertelt Ruben, die trots is dat hij een Europese primeur te pakken heeft.

In de koude(re) maanden van het jaar zitten de fitnesscentra vol, maar als het warmer wordt, willen velen liever buiten sporten. Alleen kunnen zij dan vaak niet over de toestellen beschikken die in fitnesscentra voorhanden zijn. Ruben Cordonni (39) en Cidalia Da Silva (41), zaakvoerders van Fithome in Kortrijk, hebben daar nu een oplossing voor: de Fitmobile.

“Ik was al een tijdje op zoek naar een manier om sport en voeding naar de mensen te brengen zodat zij niet zelf op zoek moeten gaan. Op een nacht droomde ik – echt waar – van een mobiel fitnesscentrum. Twee dagen later kreeg ik een mail van een vriend met een link naar een mobiele fitnesstrailer. Zoiets bestaat al in de Verenigde Staten bestaat en vindt zijn oorsprong bij de special forces. Ik heb geen seconde getwijfeld en de investering gedaan.”

In bossen en parken

Leuk voor Ruben en echtgenote Cidalia is dat zij meteen voor een primeur zorgden. “Wij hebben de eerste Fitmobile van Europa. Wij geloven dat dit de toekomst is. Alles is tegenwoordig mobiel en de mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt. De bedoeling is om naar markten en pleintjes te gaan, maar ook naar bossen, parken, evenementen, bedrijven… Met als doel om de mensen aan het sporten te zetten. Want buiten sporten is zo veel leuker dan binnen en in groep sporten is ook meestal leuker dan alleen.”

Ruben Cordonni
Ruben Cordonni© KDS

“Het concept komt uit de VS en werd gelanceerd door de special forces”

Zwevegemnaar Marc Deconinck (52) kon maandagavond de Fitmobile al eens uittesten tijdens de eerste sessie van een bootcamp. “Het was zalig om in openlucht te fitnessen”, stelt hij. “Dit is een meerwaarde in vergelijking met een fitnesscentrum.”

Professionele begeleiding

“Ik stond er ook van versteld hoeveel verschillende oefeningen je kon doen, want het gaat om een trailer. Maar de voorhanden apparaten waren meer dan voldoende. Natuurlijk is er telkens maar één toestel aanwezig, terwijl dat in een fitnesscentrum anders is. Maar een nadeel was dat niet, want iedereen kon gelijktijdig een andere oefening doen.”

Voor Marc was het dus een aangename kennismaking. “Al zal het voorlopig bij die ene keer blijven, want ik heb een jaarabonnement in de fitness. Maar als de kans zich voordoet om nog eens met de Fitmobile te trainen, zal ik het niet laten.”

Bootcamps

De Fitmobile bevat het nieuwste materiaal dat gebruikt wordt door persoonlijke coaches en functionele trainers. “De begeleiding gebeurt ook altijd door professionals. Vanuit mijn job als chiropractor hamer ik op het correct uitvoeren van de oefeningen. Dat is primordiaal om vooruitgang te boeken en blessures te voorkomen.”

Een van de persoonlijke trainers die Ruben engageert, is Lars Desmet (22) uit Zwevegem. “Ik geloof in dit concept”, zegt hij. “Het is ideaal voor mensen die de stap naar een fitnesscentrum niet durven te zetten of te weinig tijd vinden om er naartoe te gaan. De fitness komt naar je toe in plaats van dat jij naar de gym moet gaan.”

“Alles is aanwezig voor een uitgebreide work-out.”© KDS

Lars, die al een half jaar bezig is als personal coach, is ook aangenaam verrast over de Fitmobile zelf. “Het gaat om een trailer en dus is de ruimte beperkt. Je kunt niet in de aanhangwagen zelf trainen, in tegenstelling tot de fitnesstrucks die in de VS rondrijden. Maar de Fitmobile biedt wel alles wat nodig is voor een goede work-out. Aan de trailer kan je armen bevestigen waaraan je rekkers of een boksbal kunt bevestigen en erin zit veel trainingsmateriaal.”

(Axel Vandenheede)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier