Kortrijk gaat resoluut voor ‘European City of Sport 2018’

© foto WDK
Redactie KW

Vlak voor de apotheose van sport @ Kortijk kondigde de stad zondag hun gooi aan naar de titel ‘European City of Sport 2018’. Voor het project is 70.000 euro uitgetrokken.

Kortrijk wil in 2018 Europese Sportstad worden en diende haar kandidatuur in. “Sport@Kortrijk is een van onze vele troeven om Europese sportstad te worden. Het proeven van 50 sporten bij 40 clubs brengt toch telkens heel wat volk op de been”, aldus schepen van Cultuur en Sport An Vandersteene.De stad trekt daarvoor 70.000 euro uit. “Dat lijkt veel maar is het niet”, duidt de schepen. “Behalve de extra personeelsinzet en gebruik van bestaande middelen, onder meer om het bid-dossier te schrijven, zijn er nog andere dingen te bekostigen. Drie dagen de ontvangst van de internationale jury organiseren en te laten sporen met (sportieve) evenementen. De zichtbaarheid van ‘sport’ in het straatbeeld via onder meer bevlagging, druk- en zetwerk, onkosten.”

Daarvoor voorziet de Stad Kortrijk een extra budget van 70.000 euro. “Deze ‘investering’ komt sowieso ten goede aan het sportieve gebeuren in en de citymarketing van de stad. Met andere woorden, stel dat we de kwalificatie niet binnenhalen, ook dan is deze uitgave gericht en nuttig.” Binnen een maand wordt de kandidatuur extra toegelicht.

(PVH/WDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier