Kortrijk gaat op de foto met de kerstman van Coca-Cola

Woensdag streek de iconische kersttruck van Coca-Cola neer aan winkelcentrum K in Kortrijk. © Tom Vanderghinste
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Woensdagmiddag hield de iconische kersttruck van frisdrankmerk Coca-Cola haalt aan winkelcentrum K in Kortrijk. De blikvanger van de nationale kerstcampagne toert nog tot 31 december door verschillende winkelsteden.

De grootschalige campagne draait dit jaar rond dankbaarheid. Coca-Cola roept iedereen dan ook op om in plaats van verschillende cadeaus te geven, eens oprecht je dankbaarheid uit te drukken tegenover iemand die je lief is. Op de knalrode kersttruck kon je woensdag je ‘dankjewel-boodschap’ groot laten projecteren.

De volledige Klas4L van juf Evelyn Donckele van de Sint-Jozefschool was er al vroeg bij. “Ze waren een beetje ongeduldig maar het loopt wel los. De kinderen vinden dit fantastisch“, zegt Evelyn.

De leerlingen van Klas4L van juf Evelyn Donckele van de Sint-Jozefschool poseerden met een brede smile met de kerstman.
De leerlingen van Klas4L van juf Evelyn Donckele van de Sint-Jozefschool poseerden met een brede smile met de kerstman.© Tom Vanderghinste

De kinderen zelf mochten samen met de Kerstman op de foto. “Het is de eerste keer dat ik hem zie. Een Kerstman is leuk”, zegt Zyed. “Dat is superleuk, zeker omdat we vandaag gedaan hebben met onze proeven”, aldus Amran. “Het is spannend om te komen kijken“, verklapt Elias. “We zijn erg blij”, zeggen Aimen, Jamshid, Narjiss en Wali in koor. Ze kregen achteraf allemaal een kerstmuts.

‘s Avonds was het iets minder leuk. Door de koude en de aanhoudende zware regenval sloot de Kerstman vroeger dan gepland zijn deuren. Iets na 19 uur vertrok de truck naar betere oorden. Nog tot zondag 31 december toert de Coca-Cola kersttruck door België.

De regen en koude stak spijtig genoeg stevige stokken in de wielen van de kersttruck.
De regen en koude stak spijtig genoeg stevige stokken in de wielen van de kersttruck.© Tom Vanderghinste

Wie niet tot aan de truck raakt, kan online terecht op christmas.cocacola.be/nl.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier