Kortrijk dooft het licht op 21 december

© Foto BWB
Redactie KW

Op de Grote Markt in Kortrijk is woensdag het programma voor de eindejaarsperiode voorgesteld. Op 21 december gaan de lichten uit in de binnenstad.

Kortrijk Winter in Kortrijk is voorgesteld. We zien enkele drijvende krachten achter de organiserende vzw Feest in Kortrijk. (Foto BWB)
© Foto BWB

Het programma Winter in Kortrijk gaat op 6 december van start. Nieuw dit jaar is de kerstmarkt op de Grote Markt. “Aanvullend op de zes huisjes op het Vandaleplein, staan er op de Grote Markt voor het eerst 36 houten chalets”, zegt Arne Vandendriessche, voorzitter van de organiserende vzw Feest in Kortrijk (FIK).

“Verder zorgen we elk weekend voor één hoogtepunt. Op 21 december is dat Feux D’hiver, een straattheaterfestival met veel vuur en licht. Om nog meer sfeer te creëren, doven we die dag de lichten om 16 uur. Het is meteen ook een vorm van sensibilisering om de mensen erop te wijzen deze winter zuinig met energie om te springen.”

Grote publiekstrekker moet de kerstparade worden op 28 december. “Elf praalwagens en 150 figuranten trekken in stoet door het centrum”, zegt organisator Peter Huyghe van Twice. “In Kortrijk verwachten we hiervoor tussen de 25- en 35.000 mensen.”

Het volledige programma kan je nalezen op www.winterinkortrijk.be.

(NVH)