Kortrijk boven op Tomorrowland

Matthias Speybrouck van restaurant Va et Vient in Kortrijk is lid van Jong Keukengeweld. © TV
Redactie KW

Op 21 juli serveert Matthias Speybrouck 1.050 exclusieve gerechten op Tomorrowland. Hij doet dat samen met zijn tienkoppig team en een professioneel catering-traiteurbedrijf. Bakkerij Niek Bossaert levert het brood.

Matthias Speybrouck (31) van restaurant Va et Vient in Kortrijk is lid van Jong Keukengeweld. “We zijn er ambassadeur van de gastronomie en promoten de Vlaamse horeca en lokale producten“, duidt Matthias. “De gerechten die we creëerden, liggen in de lijn van wat we in Va et Vient serveren. We zijn trots dat we Va et Vient kunnen laten zien aan de wereld van Tomorrowland.”

In voorbereiding van het evenement gaf Matthias zijn recepten door aan een professioneel catering-traiteurbedrijf. “Zij doen ter plekke de productie. De ‘mise en place’ is in onze zaak wel haalbaar, maar dan zou ik enkele dagen mijn zaak moeten sluiten. Ons team en ik bewaken ter plekke de kwaliteit”, vertelt Matthias.

De festivalgangers eten in 7 shifts van 150 man. “Iemand is gastheer aan de tafel. De mensen weten niet op voorhand met wie ze samenzitten. Daar kunnen leuke gesprekken uit voortvloeien. Voor het eten hanteren we het principe van foodsharing. Het eten wordt in grote ovenschalen van Staub op tafel gezet en iedereen deelt en neemt waar hij zijn in heeft.”

De gerechten liggen in de lijn van wat we in Va et Vient geven

Ook Bakkerij & Banket Niek Bossaert uit Heule doet een duit in het zakje bij Tomorrowland. Niek mag er namelijk brood leveren bij de stand Likoké van Piet Huysentruyt en bij de gerechten van chef Matthias Speybrouck. “We hebben een brood gecreëerd op basis van oergranen. We willen deze granen een beetje uit de vergetelheid halen. Het brood kreeg de naam ‘Taste of the world’, de link naar Tomorrowland”, klinkt het.

Niek Bossaert.
Niek Bossaert.© TV

Het speciale is dat wij een desem gemaakt hebben op basis van de Trippel van Brouwerij Gulden Spoor. Niet zoals de hype rond de zuurdesem, ik ben daar niet zo voor, wel een desem die dankzij de biergist zorgt voor een krokante korst en goed kruim. De desem proef je niet. Aanvullend hebben we ook zaden geroosterd en verwerkt in het brood”, aldus Niek, die zo’n 70 broden mag leveren.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier