Kortrijk bezit grootste vrij wifinetwerk van Vlaanderen

Waar er gratis wifi is, worden dergelijke grote stickers op de de grond geplakt. (Foto LOO)
Axel Vandenheede

In 25 straten en pleinen in Kortrijk en in alle kernen van de deelgemeentes kan iedereen gratis gebruikmaken van een wifinetwerk.

Op een aantal plaatsen in Kortrijk was er al gratis wifi voorhanden, nu is dat voor het volledige winkelwandelgebied het geval. Ook in de kernen van de zeven deelgemeenten is er nu gratis wifi. “Het was de bedoeling om pas na de zomervakantie de gratis wifi te lanceren”, aldus Philippe De Coene (SP.A), schepen van internet- en communicatietoepassingen (ICT). “Maar de samenwerking met Telenet verliep voorspoeding en daardoor kunnen we er nu al mee uitpakken.”

Wie gebruik wil maken van deze gratis service, moet zich eenmalig aanmelden. Telenetklanten kunnen dat doen met hun eigen log-in, niet-klanten van deze provider kunnen Facebook inschakelen. “Door deze eenmalige registratie bouwen we direct de nodige veiligheid in”, aldus Filip Haverbeke namens Telenet. “Inloggen hoeft maar een keer, daarna wordt de gebruiker geïdentificeerd aan de hand van het ip-adres.”

100.000 euro

Iedereen kan per dag twee uur gratis gebruik maken van ‘full speed’ internet. Telenetklanten kunnen ook daarna daarop rekenen, niet-klanten zullen met een lagere snelheid tevreden moeten zijn. Om het winkelwandelgebied te coveren werden zowat zestig antennes aan gevels opgehangen. Stad investeert voor de gratis wifi 100.000 euro in de komende vier jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier