Kortrijk beveiligt ook de Sinksenfeesten met sponsorwagens

Redactie KW

Dat blijkt uit het veiligheidsplan dat maandag werd goedgekeurd door het stadsbestuur. Ook de Kortrijkse kerstmarkt werd al eens beveiligd met wagens.

Er zijn een aantal heel concrete voordelen aan het beveiligen met wagens. Zo oogt de beveiliging mooier dan met betonblokken, kunnen ze gemakkelijk verplaatst worden voor hulpdiensten of kunnen ze flexibel ingezet worden op verschillende locaties. Kortrijk bedacht het plan al tijdens de kerstmarkt, na de aanslag met een vrachtwagen in Berlijn.

“We komen tegemoeten aan de vragen van de hulpdiensten, maar ook van OCAD. We zitten nog steeds in terreurniveau 3, dus we nemen gepaste maatregelen, maar zorgen tegelijk dat hulpdiensten, voor een brand, of iemand die onwel wordt, gemakkelijk ter plaats kunnen komen”, aldus co-voorzitter van organisator Feest in Kortrijk Arne Vandendriessche (Open VLD). “We zullen minstens op elf locaties een wagen plaatsen. Er zal een steward bij staan, die op gepaste momenten de wagen zal kunnen verplaatsen. Deze maatregel kost ons niets, omdat de wagens gesponsord zijn en op een heel zichtbare plaats staan.”

Er zullen ook controles worden uitgevoerd op zakken en rugtassen aan het Schouwburgplein, de Burgemeester Reynaertstraat en de Vlasmarkt. Er komen 7 security-posten, telkens bemand door 1 man en 1 vrouw die indien nodig kunnen overgaan tot een persoonscontrole. De politie patrouilleert bovendien zoals steeds over het hele gebied en houdt ook via het cameranetwerk een oogje in het zeil.

Sinksen 17 start op vrijdag 2 juni en duurt tot maandag 5 juni.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier