Kortemark zaterdagmorgen even zonder drinkwater, probleem zou opgelost zijn

24/06/17 om 08:42 - Bijgewerkt op 25/06/17 om 17:05

In Kortemark kwam er zaterdagmorgen geen drinkwater meer uit de kraan. De oorzaak was een lek in de waterleiding langs de Staatsbaan.

Kortemark zaterdagmorgen even zonder drinkwater, probleem zou opgelost zijn

Bij velen komt er geen water uit de kraan, bij anderen bruin water zoals op deze foto van een inwoonster. © Facebook Melissa de Groote

Verschillende bewoners getuigden zaterdagmorgen op Facebook dat er geen water meer uit de kraan kwam. "Ik zal me moeten wassen met Vittel", grapte iemand. Bij anderen had het water dan weer een bruine kleur.

Ook bij schepen Karolien Damman in de Ieperstraat kwam er zaterdagmorgen geen drinkwater meer uit de kraan. "Het is niet de eerste keer dat dat gebeurt", vertelt ze. "Vorige maand was er ook al een storing bij de Watergroep. Dit heeft dus niet noodzakelijk iets te maken met de aanhoudende droogte. "

Lek

De schepen bleek het bij het rechte eind te hebben, want volgens woordvoerster Kathleen De Schepper van De Watergroep was het probleem te wijten aan een lek op de watertoevoer tussen Torhout en Handzame. "Het stuk leiding waar de breuk werd vastgesteld, is ondertussen afgesloten. De mensen zouden dus stilaan weer water moeten krijgen", aldus de woordvoerster. Alleen de twee huizen die zich het dichtst bij het lek bevinden in de Staatsbaan, zullen tijdens de herstellingswerken nog even zonder water zitten.

(TV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!