Kort herdenkingsmoment na ongeval met kraan

De leerlingen stromen toe voor het herdenkingsmoment. © JVGK
Axel Vandenheede

Woensdagmorgen organiseerde Rhizo campus Oost een ingetogen herdenkingsmoment in de Sint-Elisabethkerk.

Dit gebeurde omdat er maandag omstreeks 11.30 uur een kraan op de sporthal van de school stortte. Daarbij kwam de kraanmachinist, een man van 46 jaar uit Bulgarije, om het leven. Enkele arbeiders raakten ook gewond.

Lessen hervat

De directie van de school, heel wat leerkrachten en een pak leerlingen tekende present. Stad Kortrijk vaardigde de schepenen Rudolf Scherpereel (N-VA) en Wout Maddens (Open VLD) af. Ook politie Vlas en de brandweerzone Fluvia waren aanwezig.

Het werd een relatief kort herdenkingsmoment van goed een kwartier waarop nog eens kort verteld werd wat er maandag rond 11.30 uur gebeurde. Ook de hulpdiensten werden uitvoerig bedankt voor hun kordate optreden. Daarna trok iedereen opnieuw naar school, waar in de mate van het mogelijke de lessen worden hervat.

Shauny Holvoet en Laure Himpe.
Shauny Holvoet en Laure Himpe.© JVGK

Terug naar klaslokaal

Shauny Holvoet en Laure Himpe, die in het vijfde sociaal-technisch zitten, keren vandaag voor het eerst terug naar hun vast klaslokaal. “We hebben de kraan omver zien vallen”, vertellen ze. “We zijn toen allemaal aan het venster gaan kijken, tot het brandalarm ging. Daarna zijn we naar buiten gegaan. We waren allemaal in shock. Het zal vreemd zijn om nu opnieuw die klas binnen te gaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier