Korpschef Alain De Laender uit Brugge verlaat zone Polder

© Benny Proot
Redactie KW

Alain De Laender (53), tot voor kort zonechef van de politiezone Polder, is sinds 1 juni de nieuwe bestuurlijk directeur-coördinator van de federale politie in West-Vlaanderen.

“Sinds 18 april ben ik al gedetacheerd naar de federale politie om een rapport over mijn nieuwe opdracht klaar te krijgen tegen 1 juni. Op die datum ging ik officieel van start als directeur-coördinator van de federale politie in onze provincie”, zegt de 53-jarige Kurt De Laender. “Kurt Desoete is de nieuwe directeur-coördinator van de gerechtelijke politie in West-Vlaanderen. Na elf jaar als korpschef van de politiezone Polder zag ik dit als een opportuniteit.”

“Mijn belangrijkste opdracht wordt het helpen uitvoeren in onze provincie van de optimalisatieplannen van de commissaris-generaal. Verder moet ik de steundiensten – de personeelsdienst, financiële dienst en dienst informatica – op poten zetten. Dat wordt een enorme uitdaging.”

Alain De Laender kijkt met voldoening terug op zijn tijd bij de politiezone Polder, die de gemeenten Diksmuide, Koekelare, Kortemark en Houthulst omvat. “Het is een fantastische periode geweest, waarin ik heel wat kansen kreeg. We moesten de volledige reorganisatie van de politie doorvoeren. Dat is heel boeiend en heel uitdagend geweest. Ik kon rekenen op goede collega’s en heb altijd goed samengewerkt met het bestuur.”

Alain De Laender is benoemd voor een periode van vijf jaar. In de politiezone Polder wordt hij voorlopig vervangen door commissaris Marc Van Eecke.

(HH-foto BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier