Koppel uit Torhout wint Lotto-pot van bijna 1,7 miljoen euro

Lottomiljonairs in Aartrijke. © BC

Het winnende Lotto-formulier, een Quick Pick, viel in de Fun in Aartrijke. “Dit is de eerste keer sinds 1978 dat hier zo’n astronomisch hoog bedrag valt”, aldus Trui Coeman.

De winnende trekking in Fun Aartrijke viel op zaterdag 17 oktober. “Het winnende koppel, dat tussen 45 en 55 jaar oud is, woont in Torhout en speelt al meer dan 30 jaar trouw met de Lotto. In een eerste reactie lieten ze ons weten dat ze met het bedrag een huis willen kopen en de toekomst van hun kinderen willen verzekeren“, zegt Kiki Vervloessem van de Nationale loterij.

Voor de Fun in Aartrijke – vroeger Coemancenter – was het de vierde keer dat er een groot bedrag werd gewonnen met de Lotto. “Toen de Nationale Loterij destijds startte met de Lotto zijn wij meteen op de kar gesprongen”, aldus Trui Coeman. “Eén keer was er iemand die alle cijfers juist had, goed voor 600.000 Belgische frank, maar helaas waren toen 52 winnaars in rang één. Daarna werd nog twee keer een mooie pot gewonnen van enkele miljoenen Belgische frank, maar nog altijd ver van het huidige gewonnen bedrag.”

(BC – Foto BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier