Koppel uit Rumbeke neemt selfie met president Gambia

Redactie KW

Tijdens hun reis in Gambia hadden Ruben Dumoulin en vriendin Silke Decaluwé een babbel met Yahja Jammeh, de president van Gambia. Foto’s van hem nemen is ten strengste verboden, toch slaagden ze erin een selfie te nemen.

“We besloten om onze reis in twee delen op te delen. Een week op hotel, maar ook drie dagen waarbij we de uithoeken van het land kunnen ontdekken. Dat viel goed mee, de Gambianen zijn een erg vriendelijk volk. We hebben vooraf trouwens twee koffers met speelgoed en spulletjes aan de lokale bevolking uitgedeeld”, vertellen ze.

Presidentiële ontmoeting

“We wisten dat onze lodge naast het verblijf lag van Yahja Jammeh, al twintig jaar de president van Gambia”, gaat Ruben verder. “Een kindje vertelde ons dat de president op komst was, dus hebben we gewacht. We gingen intussen iets eten. Ineens zagen we een gigantische massa mensen, zeker 2 à 3000, op ons afkomen. In het midden reed er een jeep met de president. Die deelde voedsel uit aan de bewoners. We volgden allen naar het presidentieel terrein, waar we van een militair een doos kregen met koeken. Een geschenk. We vroegen of we eens met de president mochten spreken of een foto nemen. Maar dat was uit den boze. Toch ging de militair opnieuw naar de president, begon een gesprek en blijkbaar wou hij op onze vraag ingaan. Hij wenkte ons en plots stonden we oog in oog met de president van Gambia. Hij had het over zijn land en hoe hij voedsel voor zijn volk voorzag en al jarenlang voor vrede in zijn land zorgde. We hebben hem toen overtuigd een selfie te nemen. Die ontmoeting heeft ons een soort heldenstatus bezorgd in de buurt.”

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier