Koppel uit Knokke trouwt op de hoogste berg van Europa

© MM
Redactie KW

Over een absoluut hoogtepunt gesproken: Tim Bulcke en Marina Krylova uit Knokke gaven elkaar afgelopen weekend het jawoord op 5.640 meter hoogte. Het koppel was enkele ogenblikken eerder gedropt met een helikopter op de top van de Elbrus in Rusland.

Voor de duidelijkheid: het officiële huwelijk vindt pas op 2 september plaats. Toch bezorgde het koppel uit Knokke zichzelf een unieke ervaring door elkaar symbolisch een ring rond de vinger te schuiven op de hoogste berg van Europa. Tim Bulcke is eigenaar van ‘Deep in Russia’ en organiseert extreme skivakanties naar Rusland. Zo ontstond ook het idee. “In principe is zo’n vlucht in combinatie met een huwelijksceremonie commercieel niet mogelijk, maar via een bevriende piloot lukte het ons toch. We zijn de eersten die de dropping combineren met een trouwceremonie”, aldus Tim.

In een trouwkostuum een berg afdalen, het is een iets anders

De beelden spreken alvast voor zich. Op meer dan vijf kilometer hoogte stond de toekomstige bruid te pronken in haar stralend wit huwelijkskleed. Tijdens een korte ceremonie – geleid door de gids van de helikopter – gaven ze elkaar symbolisch het jawoord. “Het uitzicht was fe-no-me-naal“, glundert het koppel. “Een betere locatie is moeilijk te vinden. Vrienden en familie waren er niet bij, maar toch. Deze ervaring overtreffen wordt wel heel erg moeilijk.”

Skiën na de trouw

Marina zelf voelde zich even letterlijk in de wolken en probeerde naar de helikopter te springen, wat een uniek beeld opleverde. “Sowieso zijn dit beelden die ons altijd zullen bijblijven“, zegt Tim, die na de plechtigheid besloot om twee kilometer lager te skiën. “In een trouwkostuum een berg afdalen, het is een iets anders. Al had ik uiteraard nog wel mijn skipak aan”, besluit de man met een knipoog.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier