Kopie Lourdesgrot in Kanegem ligt er verloederd bij

Redactie KW

“De parochie moet het zelf onderhouden”, is te horen bij de dekenij.

Moeder Maria heeft in heel wat gemeenten in Vlaanderen een tweede thuis in de vorm van een kopie van de Lourdesgrot, zo ook in bloemendorp Kanegem. Maar het gaat er niet goed aan toe met het pelgrimsoord.

Anderhalf jaar geleden werd nochtans al geklaagd over de verloedering ervan en het inzakken van de omheiningsmuur. De muur werd ondertusssen vervangen, maar er groeit nog steeds onkruid. “We moesten met ongeloof en verwondering toekijken hoe dit Maria-patrimonium er bij lag”, vertelt één de wandelaars tijdens de wandeling Rondom Kanegem. “In een anders zo mooie en landelijke gemeente kom je dan zo’n verwaarloosde en overwoekerde plek tegen.”

Ook bij enkele leerkrachten van de nabije basisschool De Wijzer is te horen hoe slecht het er aan toe gaat. “Het biedt een unieke kans om even de kinderen uit het klaslokaal weg te halen en hen iets bij te brengen over Moeder Maria”, is te horen onder de juffen. “Je kon er eerder terecht voor een les biologie over onkruid!”

“De dekenij is inderdaad op papier de eigenaar, maar het grotje behoort eigenlijk toe aan de parochie zelf. Het is dan ook aan hen om deze te onderhouden”, legt deken Filiep Callens in een korte reactie uit.

(AVK, foto AVK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier