Koor Con Cuore zingt wereldberoemde opera’s in Waregems Oblatenauditorium

Het bestuur van Con Cuore: voorzitter Geert Anckaert, Marie Ange Meyhui, Lies Smeyers, Gudrun Verbanck en Lieven Verstaen. © DJW
Redactie KW

Onder de leiding van dirigent Jan Vuye organiseert het koor Con Cuore iedereen All’Opera, een avondje koorzang uit wereldbekende opera’s.

Gastsolisten zijn sopraan Sarah Peire -die onder andere de aartsmoeilijke aria van de Koningin van de Nacht uit Die Zauberflöte van Mozart voor haar rekening neemt- en tenor Dirk Laplasse. Het bestuur van het veelgelauwerde Waregems gezelschap dat ook Cultureel Ambassadeur van de stad is, koos voor aangename muziekjes die zeker de operaliefhebbers moeiteloos kunnen meeneuriën. Ze kunnen ze ook kennen van de vele verzamelcd’s van het genre ‘Best of Opera Choir Music’. Wie vrijdag niet kan, krijgt zaterdag nog een kans om te gaan luisteren naar een van de beste koren in Vlaanderen.

“We wilden graag met iets anders uitpakken dit voorjaar. Iets wat het koor nog niet eerder heeft gedaan”, aldus voorzitter Geert Anckaert. “Zo kwamen wij bij de opera terecht. En vervolgens bij de muziek voor koren die componisten als Verdi, Bizet, Offenbach en andere bekende namen van het genre schreven. Daaruit maakte dirigent Jan Vuye een selectie. En die laten wij horen in het Oblatenauditorium.”

Op het programma staan onder andere het Humming Choir uit Madame Butterfly van Puccini en Va Pensiero, het Slavenkoor uit Nabucco van Verdi dat dankzij de Duitse schlagerzanger wijlen Freddy Breck in de jaren zeventig met zijn versie Ueberall auf der Welt een monsterhit werd. Con Cuore zingt zeker ook Wagner, misschien wel het Pelgrim’s Chorus uit Tannhaüser.

“Het zijn gekende muziekjes, ook voor de niet-operaliefhebber”, aldus Geert. “Onze dirigent is overigens vertrouwd met dergelijke muziek, omdat hij zelf repetitor is voor een operakoor. Voorafgaand aan elk nummer geeft hij een korte toelichting voor het publiek. En voor beide opvoeringen werken wij niet alleen samen met twee solisten maar ook met een muziekensemble van de Stedelijke Academie Waregem. Zowel vrijdag als zaterdag begint het optreden om 20 uur. Het zal ruim een uur duren, zonder pauze.”

Zuiderpromenade

Con Cuore heeft in de loop van dit jaar nog andere opdrachten. Zo is er vrijdag 1 juni om 20 uur in de kerk Sint-Jan de Doper van Beveren-Leie The Queen Symphony, een co-productie met het Bevers Harmonieorkest. Die avond brengt het koor de hymne Domus Waroniensis, die geschreven werd voor de officiële opening van de Zuiderpromenade een jaar geleden en ter plekke wordt opgenomen. Op 24 juni treedt Con Cuore op in de Sint-Niklaaskerk in Gent op uitnodiging van Koorlink Gent. (DJW)

All’Opera: vrijdag 20 en zaterdag 21 april om 20 uur in het Oblatenauditorium, hoek Olmstraat-Processiestraat Waregem. Kaarten (12 euro vvk, 15 euro add), www.concuorewaregem.be of Marie-Ange Meyhui, 0479 43 97 74.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier