Kookeet verwent je nog tot maandag culinair in Brugge

Burgemeester Landuyt stond op de eerste rij om te proeven. © (Foto BP)
Redactie KW

Deze middag is in Brugge Kookeet van start gegaan. Het gaat om de zesde editie van dit culinair festijn. Vorig jaar namen 140.000 mensen deel aan dit evenement, dat uitgegroeid is tot een van de grootste culinaire festivals van Vlaanderen.

Op Kookeet stelt het publiek zelf een menu samen uit een waaier aan gastronomische gerechten. Die kosten 4, 6 of 8 euro. Er zijn 32 eetstanden, een champagnebar (Résidence Pierre lanceert een ultra brut champagne speciaal voor Kookeet) en een verfijnde koffie- en wijnbar op het Kookeetplein, dat grotendeels overdekt is. Gastchef dit jaar is de tv-kok Jeroen Meus. Daarnaast nemen 31 Brugse topchefs deel aan Kookeet.

Acht sterren

Acht van de negen Brugse Michelinsterren zijn vertegenwoordigd, enkel Philippe Serruys van De Gouden Harynck ontbreekt. Kookeet is ook de laatste kans om een gerecht van driesterrenchef Geert Van Hecke te proeven, want eind deze maand sluit De Karmeliet definitief zijn deuren. Geert Van Hecke verwent op Kookeet met een gerecht op basis van tomaten, gemarineerde ombervis, mayonaise van ansjovis en salsa.

Jeroen Meus is dit jaar de gastchef.
Jeroen Meus is dit jaar de gastchef.© (Foto BP)

Er staan kookdemonstraties, culinaire babbels en zelfs dj-sets van Lieven Verstraete, Chris Dusauchoit en Sven Ornelis op het programma. Nieuw is dat er grote schermen geplaatst worden, waarop sms’jes van het publiek zullen geprojecteerd worden en er interactie is tussen de foodies.

Drie nieuwkomers

Dit jaar zijn er drie nieuwe deelnemende restaurants : ‘t Pakhuis, Laissez-Faire en Le Mystique. Kookeet duurt nog tot maandagavond en is van 11 tot 21.30 uur gratis toegankelijk.

Info : www.kookeet.be

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier