Kookeet 2015 niet langer op het Zand, maar aan de nieuwe balkonrotonde

© Benny Proot
Redactie KW

“Zo kunnen we de evenementen beter spreiden en continuïteit garanderen”, zegt schepen van Lokale Economie Hilde Decleer (CD&V).

Op 26, 27 en 28 september verzamelt culinair Brugge niet op het Zand, maar op het nieuwe plein aan de kant Sint-Michiels van het station. Het is meteen het eerste grote evenement dat wordt aangekondigd op deze locatie.

“Het college keurde de verhuis van KooKeet principieel goed”, zegt schepen Hilde Decleer. “Er moet wel nog een mobiliteitsplan opgemaakt en goedgekeurd worden. En er volgt natuurlijk ook nog overleg met de chefs.” Maar dat de verhuis er komt, lijkt vast te staan. “We willen Kookeet graag vast organiseren in het laatste weekend van september. Gezien de Zandfeesten een gevestigde Brugse traditie zijn op de vierde zondag van september, moesten we sowieso soms schuiven.”

Kookeet 2015 niet langer op het Zand, maar aan de nieuwe balkonrotonde

KooKeet is het eerste grote evenement dat de verhuis naar het evenementenplein aan het station maakt. (Foto Tom)

“De voorbije jaren was er een gebrek aan continuïteit zowel op het vlak van locatie als datum. We weten nu al dat KooKeet in 2016 hoe dan ook moet verhuizen voor de heraanleg van het Zand. Voor onze citymarketing is het belangrijk vroeg genoeg duidelijkheid te hebben over de datum en de locatie.”

Het plein aan het station is veel groter dan het Zand. Dat zal zeker het comfort van de bezoeker verbeteren. “Ook de bereikbaarheid en ligging zijn volgens schepen Decleer beter. “Bezoekers kunnen met de trein komen. We kunnnen de parkings aan de voor- en achterkant van het station en zelfs die van Ter Groene Poorte gebruiken zodat de parkeerdruk en verkeersellende miniem zullen zijn.”

Ook de Sint-Michielse Feesten willen in 2015 uitbreiden richting balkonrotonde. Het gerucht doet dat ook de Kaasmarkt een verhuis voorbereidt.

(IN/TB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad