Kooigemse wielerclub zet ‘Paula van de broodjes’ in de bloemetjes

Het voltallige bestuur van Koninklijke Wielerclub Sport en Nering kwam Paula zondagmorgen danken en schonk haar bloemen. "Niets was haar te veel", klonk het bij de viering. © EDB
Redactie KW

Het voltallige bestuur van Wielerclub Sport en Nering Kooigem trok zondag naar het huis van Paula Deltour in Kooigem om haar te bedanken voor haar meer dan 55 jaar inzet voor de club. De voorbije decennia smeerde Paula meer dan 10.000 broodjes voor de vereniging.

Veel woorden van dank waren voor Paula niet nodig, ze wuift de complimenten weg. “Ik heb dit met al die jaren met enorm veel plezier gedaan”, lachtte ze bij haar afscheid. “Ik heb wel besloten om het wat kalmer aan te doen. Broodjes smeren voor de medewerkers en seingevers zit er niet langer in.”

De 86-jarige Paula Deltour was vanaf het prille begin van de Kooigemse wielerclub, ondertussen meer dan 55 jaar geleden, bij de organisatie betrokken. “Ze zorgde er steeds voor dat zowel de seingevers bij de wedstrijden, als de medewerkers achteraf een keurig verpakt en kakelvers belegd broodje kregen”, klinkt het bij de bestuursleden van wielerclub Sport en Nering.

Leeggoed ophalen

“De laatste dertig jaar waren er altijd vier wedstrijden per jaar. Per wedstrijd werden een 85-tal broodjes gesmeerd. Reken maar uit: je zit al snel aan 340 broodjes per seizoen. In haar hele carrière smeerde Paula zeker meer dan 10.000 pistoletjes. Het gewicht van het gehakt alleen al (algemeen gelach).”

Niemand hield de tel al die jaren echt bij, Paula deed het altijd met de glimlach. “Zelfs rondrijden om de dorstigen van drank te voorzien. Niets was haar te veel. In een tweede ronde haalde ze vol enthousiasme het leeggoed op.”

“Ik had daar echt geen enkel probleem mee, ik deed dat gewoon graag”, kijkt ze nu terug. “Meer wedstrijden en dus meer medewerkers, ik droeg mijn steentje bij. Ik heb me altijd met hart en ziel ingezet.”

Naast vrijwilliger bij de wielerclub, breide Paula voor de missienaaikring en bij haar thuis is het ophaalpunt voor missiehulp. Ook de muziekmaatschappij van Kooigem kon al die jaren een beroep doen op haar diensten, om stoverij klaar te maken.

Op de foto herkennen we bestuurslid Fernand Byttebier, Penningmeester Luc Scharre, ondervoorzitter Philippe Buyssens, de gevierde Paula Deltour, Kristof Decock, voorzitter Paul Sabbe, koersdirecteur Bart Byttebier, ondervoorzitter Rudy Buyssens, secretaris Steven Roobroek en Mathieu Blancke.

(Els Deleu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier