Kooigemse volksfeesten op het dorpsplein

Op de foto de organisatoren van de Kooigemse volksfeesten met v.l.n.r. Luc De Baets, Olivier Dejans, Kristof Sierens, Dany Vanovertveldt, Jean-Pierre Duprez, Bo Laigneil en Marc Verniers. © EDB
Redactie KW

De Kooigemse volksfeesten vinden dit jaar op zaterdag 22 juli opnieuw plaats op het dorpsplein van Kooigem.

De volksfeesten vonden vroeger altijd plaats op het dorpsplein van Kooigem, maar toen het centrum heringericht werd, werd er noodgedwongen uitgeweken naar ‘De Dreupelhoek’ achter de kerk. De feesten bleven daar enkele jaren plaatsvinden.

Schlagerzangers

“De charme van dit op ons eigen dorpsplein te kunnen doen, was hiermee wel verdwenen”, zucht Kristof Sierens. “Het is echter wel een uitdaging om na de verbouwing met verschillende verhoogjes rekening te houden met de veiligheid. De sfeer die er op het plein heerst zorgt natuurlijk voor een dichtere betrokkenheid met Kooigem plaats.”

‘De Dreupelhoek’ wordt opnieuw parking. “Dat is wel nodig geworden want bij mooi weer mikken we op 800 mensen in ons gezellige dorp.” Het zevenkoppige bestuur van de volksfeesten zocht voor dit jaar schlagerzangers, omdat die momenteel overal groot succes boeken. “Zo komen John Terra, Danny Fabri en Paul Severs terug naar Kooigem, zangers die hier jaren geleden ook al eens te gast waren”, weet Kristof. Ook Yves Seghers en Steve Tielens staan in Kooigem op het podium.

Paul’s Boutique, Frituur Bertrand, een eendjes- en een schietkraam zijn vaste waarden geworden die niet ontbreken op de Volksfeesten.

Goed doel

Dit jaar wordt er ook een goed doel gesteund met de opbrengst. “De gemeenteschool in Kooigem moet een stukje grond verharden en er kunstgras opleggen, en wij willen de school hierbij steunen. Het is de bedoeling om elk jaar een project te steunen voortaan. Dat geeft ook een meerwaarde naar onze sponsors toe”, geeft Kristof nog mee.

(EDB)

De volksfeesten vinden plaats in het centrum van Kooigem op zaterdag 22 juli. De optredens starten om 20 uur en vanaf 19 uur is er al animatie.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier