Koninklijke familie bezoekt Middelkerke

28/06/17 om 11:47 - Bijgewerkt om 11:46

De gemeente Middelkerke is trots te kunnen melden dat Koning Filip, Koningin Mathilde en hun vier kinderen, prinses Elisabeth, prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eléonore komende zaterdag 1 juli naar Middelkerke-Westende komen.

Koninklijke familie bezoekt Middelkerke

Koning Philippe en Koningin Mathilde © Belga

Het koninklijk gezin komt op uitnodiging van de reddingsdienst IKWV. "Wij hebben vorig jaar een verzoek gestuurd naar het paleis met de vraag of de koninklijke familie het reddersseizoen officieel zou willen komen openen. IKWV bestaat dit jaar precies 35 jaar en dat vonden we een uitstekende gelegenheid", aldus IKWV-secretaris An Beun.

"Het koninklijk gezin zal het reddersseizoen officieel openen en kijken naar een demo-reddingsoefening op zee, met ondermeer een passage van de Sea-King. Deze reddingsoefening mag bijgewoond worden door de lokale en nationale pers. Nadien ontmoet het vorstenpaar een delegatie strandredders uit elke kustgemeente waarbij er enkele cadeautjes worden overhandigd. Na een heerlijk namiddagje aan zee, vertrekt de familie opnieuw richting Brussel. We zullen het gezin met open armen ontvangen en eens ze hier zijn, komen ze vast en zeker nog terug", aldus de burgemeester.

(red)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!