Komt er een luchtbrug in Hooglede?

Redactie KW

Aan de achterkant van het gemeentehuis in Hooglede werd het handelsgelijkvloers van het aanpalende appartementsgebouw aangekocht. Het Huis van het Kind ofwel de OCMW-diensten kunnen er terecht.


Woensdag kwam de raad opnieuw samen. In het centrum van Hooglede, aan het begin van de Bruggestraat en palend aan de achterkant van het gemeentehuis, kocht het gemeentebestuur het handelsgelijkvloers van het appartementsgebouw aan met het oog op het verbeteren van de administratieve dienstverlening. Het prijskaartje bedraagt 235.950 euro.

Schepen Rik Debeaussaert (SP.A): “Daarin kunnen we bijvoorbeeld Het Huis van het Kind huisvesten. Ook is het zo dat er overal plannen bestaan dat het gemeentebestuur nauwer dient samen te werken met de OCMW-diensten. In die optiek zouden we de administratieve cel van het OCMW daar kunnen onderbrengen. Dat zou efficiënter zijn qua samenwerking. We kunnen toch moeilijk een luchtbrug installeren vanuit het gemeentehuis naar de het Sociaal Huis in de Hogestraat. In totaal wordt 400.000 euro voorzien voor dit project.”

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier