Kompanen van Rietje Vlas stelen geboorteakte van Reus Bertrand

Peter Johnny Wastijn, meter Stephanie Demeyer, Jeanine Decock (weduwe van Bertrand Coussens), Heidi Coussens (dochter van Bertrand), Thibault Vroman (kleinzoon van Bertrand) en Marnix Vroman (schoonzoon van Bertrand) bij reus Bertrand en reuzin Minneke. © EDB
Redactie KW

Tijdens Bissegem Zomert werd na een succesvolle namiddag voor senioren de nieuwe Reus Bertrand voorgesteld in de tent op de Rietput. Bertrand Coussens, de Bissegemse friturist die vorig jaar in mei overleed, blijft nu dus verder bestaan als reus.

Veel foorreizigers en Bissegemnaars kwamen naar het geboortefeest van reus Bertrand, die een eerbetoon is voor Bertrand Coussens, de geliefde friturist uit Bissegem die vorig jaar in mei overleed. Ook Reuzin Minneke, het geesteskind van Bertrand die ruim twee jaar geleden geboren werd was van de partij.

Eerbetoon

Enkele mensen die hun roots hebben bij toneelvereniging Edelweiss in Bissegem stelden op een ludieke manier – in de persoon van vroegere dorpsfiguren Sproete, mijnheer Jules, Stefnie en Loetepoepe – de nieuwe reus voor. Er waren ook woordjes van Carlos Debucquoy, voorzitter van de Reuzengilde en Schepen Wout Maddens.

https://www.youtube.com/watch?v=8nxTA_UCRIY

Na de voorstelling werd Reus Bertrand gedoopt door priester Wim Seynaeve en werd de geboorteakte van Reus Bertrand ondertekend. Er waren felicitaties van andere reuzengildes en een bedanking voor Freddy D’hondt, die alles in het werk stelde om Reus Bertrand in het leven te roepen, van de familie Coussens.

https://www.youtube.com/watch?v=8cU4UnXU-BI

Diefstal

Na het officiële gedeelte was de geboorteakte van Reus Bertrand zoek. Voorzitter Carlos Debucquoy deed tijdens het muzikale gedeelte zelfs een oproep naar wie de geboorteakte eventueel zou gevonden hebben. Een sms-je naar de voorzitter van de Bissegemse Reuzengilde bracht meer duidelijkheid: ‘de geboorteakte is vrij verkrijgbaar bij formele belofte dat Minneke nooit trouwt, tenzij met Rietje Vlas‘. Een berichtje vanuit de Reuzengilde van Sente. Zij zagen hun Reus Rietje Vlas als toekomstige echtgenoot van de Bissegemse Reuzin Minneke, maar zien zijn kansen blijkbaar wegebben, nu Reus Bertrand op de proppen gekomen is.

(EDB – video EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier