Kommetje soep of kopje koffie voor wie graf komt schoonmaken in Lichtervelde

Kerkhofbezoekers konden zich dinsdag opwarmen aan een kommetje soep of een kopje koffie. We herkennen van links naar rechts Bernice Blieck, Dirk Vancoppenolle, Georgette Leenknecht, Lena Vancoppenolle en Gabriel Fiems. © Foto Kurt
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Lichtervelde trakteerde dinsdag op het kerkhof. Wie langskwam om het graf van familie netjes te houden, kreeg een kommetje soep of een kopje koffie aangeboden.

Het traktaat kadert in een oproep van het gemeentebestuur om het kerkhof netjes te krijgen tegen 1 november. “We stellen immers vast dat toch nog 25 tot 30 procent van de grafzerken in de aanloop naar Allerheiligen en Allerzielen geen aandacht krijgt van de nabestaanden”, klinkt het.

Om de bevolking extra te motiveren om de zerken schoon te maken, bood het gemeentebestuur dinsdag een kommetje soep of een kopje koffie aan bij de hoofdingang van het kerkhof in de Boomgaardstraat. Op 1 en 2 november geldt er trouwens een parkeerverbod in de Hoogwielkestraat, tussen de Boomgaardstraat en de Zwevezelestraat.

(TV-foto Kurt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier