Kom tijdens American Style gratis Amerikaanse merken spotten langs de Ringlaan in Tielt

Kristof Vanderbeken met enkele van zijn auto's en Harley Davidson. © GF
Redactie KW

De derde editie van het gratis auto-evenement American Style vindt op zondag 19 augustus voor de tweede keer in Tielt plaats. American Car Enthusiasts Belgium nodigt iedereen van 11 tot 18 uur uit op de parking tussen de Ringlaan en de sportterreinen.

“Enkel ‘echte’ Amerikaanse voertuigen van Amerikaanse merken worden toegelaten”, aldus de 26-jarige Kristof Vanderbeken uit Kanegem. “Dat mogen Amerikaanse wagens, motors, vrachtwagens of bussen zijn. Alle bouwjaren, stokoud of spiksplinternieuw zijn toegestaan. Het meetingterrein is makkelijk te bereiken via de Ringlaan in Tielt. Het is een propere, ruime, stofvrije plaats om je bolide te showen. Er is gratis toegang voor iedereen en er is eten en drank verkrijgbaar aan democratische prijzen. Op het einde is er ook nog een ‘Best of Show-verkiezing’ met trofee.”

Zelf twaalf oldtimers

Kristof mikt met zijn team op 150 voertuigen. “Vorig jaar waren er 130 à 140 aanwezigen en we groeien gestaag, dus hopelijk dit jaar weer iets meer. Ik kreeg de passie voor Amerikaanse voertuigen trouwens mee van mijn vader. Ondertussen heb ik zelf twaalf oldtimers. Ik steek er met veel plezier tijd in om met liefde aan te sleutelen”, besluit Kristof Vanderbeken.

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier