Kolonel Dobbelaerestraat in Wingene officieel ingehuldigd

© Nele
Redactie KW

De Kolonel Dobbelaerestraat werd woensdagavond ingehuldigd. Het herdenkingsplaatje, ter ere van de familie Dobbelaere, werd onthuld.

Het is kolonel André Dobbelaere die de Kolonel Dobbelaerestraat tot leven bracht. De kolonel werd in Wingene geboren en hij studeerde af aan de Koninklijke Militaire school. Hij sloot zich aan bij het Belgisch leger om de luchtmacht verder uit te bouwen. Hij werd krijgsgevangen genomen en keerde pas terug uit zijn gevangenschap na de bevrijding in 1945. Die terugkeer werd in Wingene luisterrijk gevierd. Nadien was hij steeds bereid en bereikbaar om de belangen van de Wingense dienstplichtigen en hun familie ter harte te nemen, vaak met een zeer goed resultaat. Kolonel Dobbelaere overleed op Kerstmis 1984.

Familie Dobbelaere

Er moest een nieuwe naam gevonden worden voor de verkaveling in de Kapellestraat en de familie Dobbelaere motiveerde de gemeente om een straatnaam te vinden rond de kolonel. Het werd Kolonel Dobbelaerestraat als eerbetoon. De heer Harry Dobbelaere vroeg in naam van de familie om een herdenkingsmoment te organiseren en meteen ook de straat in te huldigen. De nieuwe straatnaam werd ingehuldigd in het bijzijn van de familie Dobbelaere, buurtbewoners en enkele schepenen en de burgemeester. Het herdenkingsplaatje aan de inkom van de straat werd onthuld. De gemeente Wingene is met de naam een historie rijker en een familienaam indachtig.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier