Koksijdenaar Willy Plaetevoet komt op voor andersvaliden

Willy Plaetevoet is voorzitter van de adviesraad andersvaliden. (Foto EDK)
Redactie KW

Willy Plaetevoet is al twaalf jaar lid van de andersvalidenadviesraad en verdedigt die mensen met passie omdat ze dikwijls minder kansen krijgen dan anderen.

Willy was aannemer van bouwwerken en als sergeant bij de plaatselijke brandweer erg betrokken bij de veiligheid in de gemeente. Hij is naast de andersvalidenadviesraad ook ondervoorzitter van de seniorenraad, lid van de verkeerscommissie en van de cultuurraad.

“Het is een goede zaak dat andersvaliden meer en meer deelnemen aan het maatschappelijk leven en dat hun zelfredzaamheid of zelfstandigheid benadrukt wordt. Maar meestal botsen ze op hindernissen of vooroordelen van praktische aard die de integratie in de samenleving in de weg staan. De andersvalidenadviesraad bundelt die verzuchtingen en geeft ze te kennen aan het gemeentebestuur, opdat er indien mogelijk gevolg aan gegeven zou worden.”

Drempelprijs

Willy doet meteen een oproep aan de bouwheren van publiek toegankelijke gebouwen om deel te nemen aan de Drempelprijs 2014. “De inschrijvingen lopen nog tot 30 april. Wel belangrijk is dat ze bij bouwwerken rekening houden met toegankelijkheid voor andersvaliden, ook voor blinden, doven en verstandelijk mindervaliden. Aan verenigingen en organisaties vragen wij om hun werking open te stellen voor andersvaliden. Voor alle inwoners: hebt u iets gezien dat een belemmering vormt, voor verbetering vatbaar is of een gevaar inhoudt, laat het aan de andersvalidenadviesraad weten”, besluit Willy Plaetevoet.

(CJK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van 28 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier