Koksijdenaar Brian Decrop wordt Ayacucho Ambassadeur

Voor Brian Decrop gaat een droom in vervulling. © gf
Redactie KW

Koksijdenaar Brian Decrop (32), leerkracht Lichamelijke opvoeding aan het Koninklijk Atheneum in Aalst, trekt op 28 september op inleefreis naar Ayacucho in Peru. Een kans die hij kreeg van A.S. Adventure, en die hij met beide handen grijpt. Naast een unieke ervaring, zal de reis Brian ook een pak schitterende foto’s opleveren.

“De zin om naar Peru te reizen is altijd bijzonder groot geweest”, zegt Brian. ” Sinds ik enkele jaren geleden in Midden-Amerika op reis was, bekroop de microbe mij om ook Zuid-Amerika te verkennen. Een barrière was het feit dat ik geen sterke basis Spaans bezit. Reizen naar dit deel van de wereld zonder te communiceren met de mensen zou bijzonder jammer zijn. Nu kreeg ik door bemiddeling van de keten A.S. Adventure de kans om een droom werkelijk te maken.”

Sportief

“Weliswaar is mijn hoofdberoep leerkracht lichamelijke opvoeding; ik ben dus bijgevolg nogal sportief. In het verleden heb ik een brede achtergrond in de vechtsport, maar ik ben daar vanaf gestapt en beoefen nu sporten die meer gebonden zijn aan natuur, alpinisme, rotsklimmen, trailrun en mountainbike. Bovendien is een fototoestel in de natuur een prima bondgenoot om prachtige zichten vast te leggen. Nu is het zo dat A.S. Adventure jaarlijks een inleefreis naar Ayacucho voor klanten en medewerkers organiseert. Ik was er dan ook als de kippen bij om mijn kandidatuur te stellen.”

“Ter plekke zal ik de handen uit de mouwen moeten steken in de sociale projecten van de organisatie Solid International, die werkt in opdracht van A.S. Adventure. Elk verkocht Ayacucho-product levert fondsen op die geschonken worden aan Solid International om nieuwe initiatieven op te starten of bestaande projecten verder uit te bouwen”, legt Brian Decrop uit.

“Niettegenstaande ik in Aalst lesgeef, blijf ik Koksijdenaar in hart en nieren. In vond niet onmiddellijk een passende job in mijn streek en de aanbieding in Aalst kon ik niet zomaar afslaan”, vertelt Brian.

Fotograaf

“Ayacucho is meer dan alleen een uitgebreide outdoor- en travelcollectie, verkrijgbaar bij het sportmerk A.S. Adventure. Het is ook een regio én stad in Peru, midden in het Andesgebergte. Deze regio is haast van de buitenwereld afgesloten en is een van de armste delen van het land. De privéstichting Solid International concentreert haar activiteiten in deze Peruaanse regio. De focus ligt op verbetering van de landbouw, irrigatie, huisvesting en het op de markt brengen van goederen. Kortom, het is een integraal project.”

“Elk jaar lanceert het sportmerk een oproep naar zijn klanten en medewerkers om zich kandidaat te stellen om mee op inleefreis naar Ayacucho te gaan. Uit deze kandidaturen wordt zorgvuldig een team van Ayacucho ambassadeurs samengesteld, die elk op zich hun specifieke bijdrage aan het verhaal kunnen leveren. Zo werd ik geselecteerd. Daarnaast ben ik ook semiprofessioneel fotograaf. Officieel heet het Ayacucho-ambassadeur. Die titel sprak tot mijn verbeelding, nu is het écht. Met hart en ziel zal ik dit jaar handelen in naam van Solid International én Ayacucho”, reageert Brian enthousiast.

Blik op de wereld

“Als fotograaf zal ik een blijvende vertaling geven aan mijn ambassadeurschap door het in beeld brengen van de lokale bevolking en haar verhaal met foto’s vertellen. Dit is waar het Ayacucho-ambassadeurschap om draait. Het delen van het verhaal, op welke manier dan ook. Een verhaal dat ongetwijfeld de leerlingen in het algemeen en deze van het Koninklijk Atheneum in Aalst in bijzonder kan inspireren en hen een bredere blik op de wereld zal brengen”, eindigt Brian Decrop.

(CJK)

Info: Het verhaal van Brian en de andere Ayacucho-ambassadeurs is te volgen via een blog: http://ayacuchoambassadeurs.reislogger.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier