Koksijde in de ban van Halloween

Koksijde was in de ban van Halloween. © ERIC DELANGHE
Redactie KW

Halloween in Koksijde startte vrijdag met de opening van Pop-up Halloween waar je tijdens de herfstvakantie tal van creatieve workshops kan bijwonen.

Zo kan je er zondagnamiddag nog een waarzegster ontmoeten en zijn er verder alle dagen activiteiten zoals Pinata’s maken, knutselen, Halloweenhapjes maken, bezoek van de grimheks, poppenkast Kamishibai en goocheltrucs in Halloweensfeer. Pop-up Halloween is gelegen op het G.Grardplein naast de fietsenverhuring Rodeo, die het pand gratis ter beschikking stelde.

Vrijdagvond was het de beurt aan de sportievelingen voor de tweede Halloween Mountainbiketoertocht. Niet minder dan 819 mountainbikers passeerden aan de inschrijvingstafel voor een tocht van 25 of 38 km. Er waren twee bevoorradingsposten die volledig aangekleed werden in de Halloweensfeer. Lynn Delanghe van de sportdienst en haar team waren uiterst tevreden er waren 200 deelnemers meer en er was geen enkel incident.

Zaterdagavond kon je opnieuw over de koppen lopen voor de 15de grote Halloweenstoet tussen het G.Gradplein en de Kerkepannezaal. De technische dienst had weer enkele mooi wagens versierd, enkele muziekgroepen zorgden voor de nodige sfeer en er was alom animatie.

(EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier