Koksijde herdenkt 11 november

11 november werd herdacht in Koksijde. © EDK
Redactie KW

De plechtigheden naar aanleiding van de wapenstilstandherdenking werden ingezet met een plechtige kerkdienst in de St.-Pieterskerk en opgedragen aan de gesneuvelden uit beide wereldoorlogen.

Daarna volgde een bloemenhulde aan de verschillende militaire begraafplaatsen, waar de Belgische, Franse en Engelse slachtoffers van beide wereldoorlogen herdacht werden en aan het monument van de Koksijdse gesneuvelden. De kinderen van de gemeentelijke basisschool brachten een gezongen versie van de Vlaamse Leeuw en het Belgisch Volkslied.

Voor de aanvang van het defilé kregen Julien Decreamer en Johan Verhaeghe de bronzen medaille van verdienste van de Koninklijke Vereniging der Oud-strijders Verbroedering als blijk van dankbaarheid voor bewezen diensten. Norbert Bruneel, die de zilveren medaille opgespeld zou krijgen, kon niet aanwezig zijn.

De herdenking werd besloten met een defilé door de brandweer en de kinderen van de gemeentelijke basisschool ter hoogte van het Pietersplein en de gemeentelijke harmonie zorgde voor de muzikale omlijsting.

(EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier