Koersdirecteur van Ieperse rally plots overleden in Spanje

01/09/16 om 15:55 - Bijgewerkt om 15:55

Ignace Becquart, 40 jaar lang de wedstrijdleider van de Ypres Rally, is donderdagochtend plots overleden in zijn woonplaats in Spanje. Ignace was amper 64 jaar. Dat meldt de vzw Superstage met verslagenheid.

Koersdirecteur van Ieperse rally plots overleden in Spanje

Ignace Becquart © Foto Technix

"Vanaf eind jaren '60 was de architect een van de drijvende krachten binnen de organisatie. Met zijn ongeziene kennis van de reglementen en natuurlijke autoriteit, werd Ignace al snel aangeduid als wedstrijdleider", klinkt het in hun mededeling. "Eind juni was hij opnieuw een van de sterkhouders in het Rally HQ, deze keer als raadgever en Historic-wedstrijdleider. Voor vzw Superstage is het gedwongen afscheid van Ignace een zwaar verlies."

Actief vanuit woonst in Spanje

"Natuurlijk is het heengaan van een goede vriend, die samen met ons de Rally van Ieper al die jaren groot heeft gemaakt en in goede banen heeft geleid, een zware klap voor iedereen binnen de organisatie," vertelt André Bostyn in naam van vzw Superstage. "Toen ik in 1971 bij de vroegere club Targa Florio kwam, was Ignace al een paar jaar actief in de organisatie. Hij was een van de pioniers van de organisatie. Zelfs toen Ignace in Argentinië woonde en de laatste jaren vanuit Spanje, bleef hij heel wat werk voor ons verrichten. Zo contacteerde Ignace elk jaar alle piloten die zich inschreven om hun inschrijving in goede banen te leiden, want hij kende de reglementen als geen ander. Het is een groot verlies voor de Ypres Rally, maar in de eerste plaats een menselijk drama voor zijn vrouw Josiane, zijn zonen Ahron en Beauregard en de rest van de familie."

(RED)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!