Koen Jambon is nieuwe siteverantwoordelijke van Kasteel Beauvoorde in Wulveringem

Nieuwe site verantwoordelijke Koen Jambon: " "We hebben voor de horeca op de site grootse plannen op lange termijn." (Foto RLV)
Redactie KW

De nieuwe siteverantwoordelijke Koen Jambon plant dit jaar nog een oplossing voor het ontbreken van een dorpscafé.

Koen Jambon is de broer van N-VA-politicus Jan Jambon en volgt als siteverantwoordelijke Carine Houck op. Vanaf 2002 leidde Jambon het cultuurcentrum in Diksmuide om in 2006 naar Brugge te verhuizen en er gedurende vijf jaar in het concertgebouw aan de slag te gaan. “Vanaf 2012 werkte ik als zelfstandige”, vervolgt hij. “Zo heb ik onder andere een tijd de coördinatie verzorgd in het casino van Blankenberge en leidde ik in 2011 en 2012 het Festival van Vlaanderen in Limburg. Vorig jaar viel mijn oog op de vacature voor siteverantwoordelijke van dit kasteel. De site heeft een rijk potentieel en ik vind mijn nieuwe taak een leuke uitdaging.”

Toekomstplan

Momenteel werkt Koen aan een toekomstplan. “Het plan dat we hebben uitgeschreven gaat nu terug naar de staf van vzw Herita die ijvert voor de uitbouw van erfgoedsites in Vlaanderen, waaronder ook dit kasteel. Daarna zullen we het bijgestuurde plan voorleggen aan onze ploeg vrijwilligers en de Beauvoordse dorpsraad (bewonersplatform), waarna we het in haar definitieve vorm zullen voorstellen aan de buitenwereld.”

Jongere generatie

Wel schuift Jambon de twee speerpunten naar voor waarop zijn toekomstplan gestoeld is en die aansluiten bij de missie van Herita, namelijk meer mensen fan maken van historisch waardevolle plekken en de passie doorgeven aan onze kinderen. “Wij willen actief inzetten op lokale verankering door het verenigingsleven te betrekken en op zoek te gaan naar lokale samenwerkingsverbanden. Daarnaast focussen we ons op de jongere generatie. We willen kinderen en gezinnen aantrekken via een specifiek school- en gezinsaanbod. Maar ook de minder toegankelijke leeftijdscategorie van 14- tot 26-jarigen willen we met de uitbouw van een jongerenwerking aantrekken.”

(RLV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van 28 februari

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier