Koekelare op zoek naar nieuw materiaal voor Fransmansmuseum

We herkennen fotograaf Geert Bonne, Tone Vannieuwkerke van de dienst voor toerisme, Paule Verbruggen en Piet Creve (beiden Amsab) en enkele mensen met nieuw materiaal. © Foto Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De gemeente Koekelare wil het Fransmansmuseum na een kwarteeuw een nieuwe invulling geven. Daarom organiseerde het zaterdag een crowdsourcingdag, waarop iedereen kon langskomen met info over de seizoensarbeiders.

Om de geschiedenis van de seizoensarbeid in Koekelare en omgeving voort in kaart te brengen, gaat de gemeente samen met de lokale heemkundige kring De Spaenhiers en Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis op zoek naar nieuw materiaal. “De gemeente wil een blijvend en actueel eerbetoon brengen aan de vele bietenmannen en -vrouwen die vroeger hard labeur verrichten op de velden bij onze zuiderburen. Dit maakt deel uit van ons cultureel erfgoed en mag absoluut niet verloren gaan”, aldus schepen voor erfgoed en toerisme Jessy Salenbien.

Wie informatie had over de bietenmannen, was op zatedag 7 mei van 10 tot 17 mei welkom in CC De Brouwerij. Info kan ook bezorgd worden via de dienst voor toerisme van de gemeente, die bereikbaar is op 051 61 04 94 of info@koekelare.be.

(TV)

De 'crowdsoursing' vond plaats in CC De Brouwerij.
De ‘crowdsoursing’ vond plaats in CC De Brouwerij.© Foto Coghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier