Koekelare Leeft klaar voor allereerste foodtruckfestival

De parking aan De Buidel vormt het decor voor het allereerste foodtruckfestival in Koekelare. © Foto Coghe

Het eerste foodtruckfestival in Koekelare heeft plaats op zaterdag 24 en zondag 25 maart op de parking aan De Buidel. Het organiserend comité Koekelare Leeft spaart kosten noch moeite en neemt het zekere voor het onzekere.

Koekelare Leeft is de organisator van het Nazomerfestival en het kerstconcert. Het comité pakt nu uit met een derde evenement, een foodtruckfestival op de parking van De Buidel langs de Pieter Lansensstraat. “We zijn zelf nogal fan van foodtruckfestivals en zo is het idee gegroeid om er ook eentje in Koekelare te organiseren. Met dit derde evenement er nog bij zijn we nu in feite een heel jaar door aan het organiseren”, begint secretaris Kris Depuydt.

“Er komen 15 typische, échte foodtrucks. Een hamburger- of frietkraam zul je bij ons dus niet vinden”

Voorts bestaat het bestuur van Koekelare Leeft nog uit voorzitter Christophe Desmet, Fiella Ouhama, Tom Slembrouck en Marianne Willaert. “Het was eigenlijk onze bedoeling om ons eerste foodtruckfestival te organiseren een weekje eerder, tijdens de kermis dus. Maar dat zag het kermiscomité niet zitten, ze waren bang dat we zo volk zouden wegtrekken van de kermis. Omdat we ook niet te lang wilden wachten met de communiefeesten die eraan komen in april, hebben we gekozen voor het weekend van 24 en 25 maart”, vervolgt de Koekelarenaar.

“Er zullen vijftien foodtrucks opgesteld staan op de parking van De Buidel. Daarmee zijn we volzet, er kunnen dus geen extra foodtrucks meer aanmelden. We hebben gekozen voor typische, echte foodtrucks. Bij ons zul je dus geen simpel frietkraam of hamburgertent vinden. Elke foodtruck brengt trouwens ook iets anders, je zult er geen twee vinden die hetzelfde aanbieden.”

Overdekt

Het foodtruckfestival begint zowel op zaterdag als op zondag om 11 uur. “Alles staat of valt met het weer. Omdat we de weergoden de kans niet willen geven om roet in het eten te gooien, hebben we ervoor gekozen om het festival overdekt te maken. Het is te zeggen: de foodtrucks staan buiten opgesteld, maar er zal ook een tent van 15 op 30 meter staan. Die zal mooi aangekleed worden en er zullen stoelen, zitbankjes en tafels zijn. Net als een podium. Want uiteraard kan een streepje muziek niet ontbreken. Onze gasten mogen op het podium volgende groepen verwachten: The Rainbows, Die Verdammte Spielerei, de Revival dansgroep uit Eernegem, Dis-cover, ‘t Wesvlams Gemiengeld Vintekoor, Cosy Corner, Ten Square Feet en Cruiser.”

Positieve reacties

Ook aan de kinderen wordt gedacht tijdens dit tweedaagse festival: er is kinderanimatie, grime en er zullen springkastelen staan.

Het regent positieve reacties op dit nieuwe initiatief van Koekelare Leeft. “We hopen dat het een succes wordt en dat veel mensen de weg vinden naar ons foodtruckfestival. Iedereen is welkom”, besluit de secretaris.

Info: www.koekelareleeft.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier