Koekelaarse kerk afgeladen vol voor begrafenis van Mailys Descamps en haar grootouders

07/08/17 om 11:17 - Bijgewerkt om 13:56

De Sint-Martinuskerk van Koekelare zat maandag afgeladen vol voor de uitvaartplechtigheid van Maïlys Descamps (17), Gery Cappon (69) en Marie-José Vanleene 65), die op 25 juli in Moere neergestoken werden door Alexander Dean, de ex-vriend van Maïlys, die het niet kon verkroppen dat zij hem geen nieuwe kans gaf. Het werd een ingetogen viering waar vooral de positieve eigenschappen van de overledenen centraal stonden.

"We zijn met stomheid geslagen", sprak priester Charles Lommens, die de dienst leidde. Hij is vandaag aalmoezenier in het AZ Damiaan in Oostende en was vroeger pastoor in Koekelare. "Kan iemand dit te boven komen? Is er wel een weg vooruit?" Hij sprak van 'kilte' en 'brutaal geweld' in de laatste levensmomenten van de drie overledenen en sprak de hoop uit dat dit 'niet het laatste afscheid' was geweest. "Ook al schieten woorden ons tekort, wij willen hier zijn met onze warmte, onze liefde, onze vrede, ons licht."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!