Kobe (10) krijgt zijn rolstoellift dankzij grandioze lotjesverkoop

Redactie KW

Het geld, ruim 6.000 euro, werd ingezameld door een lotjesverkoop tijdens de jubileumeditie van de Harelbeekse Minivoetbalhappening, waar dit jaar opnieuw duizenden mensen op af kwamen.

De organisatoren koppelen elk jaar hun voetbalfeest aan een benefietactie voor het goede doel. Dit jaar werd geopteerd voor steun bij de aankoop van een rolstoellift voor de 10-jarige Kobe Tyberghien, die sinds zijn geboorte in een rolstoel zit.

Kobe is het zoontje van Els Feys en Wim Tyberghien. Hij werd drie maand te vroeg geboren en woog bij de geboorte slechts 860 gram. Recent lieten Els en Wim hun huis verbouwen om de verzorging van Kobe nog beter te kunnen doen, en waren ze genoodzaakt om een elektrische rolstoel en nieuwe auto te kopen. In de wagen moest echter nog een rolstoellift, die – ondanks de subsidies – nog altijd handenvol geld kost: zo’n 5.000 euro.

“Mooi dat ze aan onze Kobe gedacht hebben”

Om dat te helpen bekostigen sprong de organisatie van de Harelbeekse Minivoetbalhappening bij met een lotjesverkoop. “Kobes ouders zijn al enkele jaren vrijwilliger in onze keuken. Door de organisatie van een tombola hoopten we onze duit in het zakje te doen. Dat is ook schitterend gelukt”, zegt mede-organisator Rein Callewier. De opbrengst bedroeg meer dan de beoogde 6.000 euro en werd overhandigd aan de ouders. “Het is zo mooi dat ze aan onze Kobe gedacht hebben. Dat is echt een hart onder de riem”, aldus de dolgelukkige Els en Wim.

(PVH – Foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier