Knokke Hippique ontvangt topruiters en -paarden uit alle hoeken van de wereld

Redactie KW

Van 25 tot 28 juni vindt op het toekomstig golfterrein tussen de Natiënlaan en Nieuwstraat, Knokke Hippique plaats, een ruitertornooi op wereldniveau.

Naast 650 paarden en een 260-tal topruiters uit alle hoeken van de wereld verwachten de organisatoren 25.000 bezoekers op deze vierdaagse. Op een parcours, uitgetekend door architect Uliano Vezzano, zijn een prijzenpot van 300.000 euro en enkele splinternieuwe Porches te verdienen. De toegang is gratis.

“Een vijfsterrenwedstrijd van de springsport”, zo lokt organisator Stephan Conter straks het brede publiek naar Knokke Hippique. Van de loodzware Rolex Grand Slam Grand Prix van Aken komen maar liefst vier ruiters aan de start die de barrage haalden. Onder hen Daniel Deusser met 2825 punten de nieuwe nummer één op de wereldranglijst Jumping, de Nederlandse wereldkampioen Jeroen Dubbeldam, de Franse snelheidsduivel Simon Delestre én de Amerikaanse nummer 1 Kent Farrington.

Pieter Devos, Gregory Wathelet, Constant Van Paesschen, Jerome Guery, Gudrun Patteet en Jos Verlooy zijn de landgenoten die voor tegengewicht zorgen.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier