Knokke-Heist stelt nieuwe culinaire gids voor

De nieuwe brochure werd voorgesteld in het Italiaanse restaurant Gellius van chef Allessandro Breda. (Foto DM)
Redactie KW

Samen met burgemeester Lippens en schepen van Toerisme Wittesaele stelden een rijtje topchefs de nieuwste uitgave van ‘Knokke-Heist & omgeving telt 24 culinaire sterren’ voor.

Het ideale adres om een hoogstaand culinair boek voor te stellen is het Italiaanse restaurant Gellius, gevestigd in het Knokse station. De smaakvolle Italiaan is uniek in zijn vak. Gellius is het tweede restaurant van chef Allessandro Breda die een ster behaalde in zijn vestiging in Oderzo in het Italiaanse Veneto. De keukenfreak zorgde voor een gepast sfeervol kader en de allerlekkerste hapjes. “Lekker eten is een troef voor onze badstad”, onderlijnde schepen van Toerisme Anthony Wittesaele die al de topchefs van Knokke-Heist uitnodigde voor de voorstelling van de nieuwe brochure. “Onze chefs verdienen om in de schijnwerper te staan. Dit is onze manier om hen te bedanken.”

Beproefde formule

“Het boekje ‘Toprestaurants’ is een beproefde formule. Het is de meest succesvolle brochure die we uitgeven. ‘Toprestaurants’ wordt op 26.000 exemplaren gedrukt. Daarnaast hebben we ook een gids, en dat wil ik benadrukken, met alle restaurants van Knokke-Heist in. In ‘Toprestaurants’ staan zaken die gehonoreerd worden met sterren en punten. Op culinair vlak is er in Knokke-Heist & omgeving voor elk wat wils: tafelen in een 17de-eeuws pand of in een trendy culiconcept, van een pittige, moderne keuken tot de hedendaagse Franse of Italiaanse keuken, van een vijfgangenmenu tot een tapasarrangement,…”

“Als culinaire trekpleister staan er in onze gids enkele nieuwe topadresjes. Boo Raan kreeg de titel van ‘Aziaat van het jaar’. Ook La Guera van de jonge chef Glenn Vandenbergh en de Kruier van de broers Callant kregen een mooie score achter hun naam. Terwijl de vernieuwende gerechten van Bistro Jett en chef Dries Huisseune de kenners duidelijk kunnen bekoren.

Restaurants uit de streek

In onze brochure werden ook buiten Knokke-Heist, binnen een straal van 25 km, tal van culinaire adresjes geselecteerd zoals het vlaggenschip van Sergio Herman Pure C of zijn recent gastronomisch universum ‘Airrepublic.’ Andere nieuwkomers in onze brochure zijn de Brugse ‘Zet’Joe’ van chef Van Hecke en Franco Belge, die een eigen interpretatie brengt van de Frans-Belgische keuken.

Met ‘Knokke-Heist & omgeving telt 24 culinaire sterren’ krijgt de fijnproever alvast een overzicht van gastronomische topadressen boordevol smaakexplosies. Met 24 Michelin-sterren verdeeld over 19 restaurants en 69 unieke culinaire adressen is Knokke-Heist meer dan een stop waard. Knokke-Heist biedt in alle seizoenen een fijne tafel.”

‘Knokke-Heist & omgeving telt 24 culinaire sterren’ kan je online raadplegen op www.myknokke-heist.be of je kan de brochure aanvragen bij toerisme Knokke-Heist vzw. Zeedijk-Knokke 660, 8300 Knokke-Heist. (DM)