Knokke-Heist lanceert petitie tegen eiland voor de kust

Watersportclubs en andere belangengroepen willen een petitie opstarten om dit project een halt toe te roepen. © Repro DM
Redactie KW

Onder de noemer ‘Géén proefeiland vlak voor onze kust! Zet ook jouw handtekening’ lanceert de gemeente Knokke-Heist een petitie.

Er is voor de periode 2020-2026 een nieuw ontwerp van het Marien Ruimtelijk Plan (MRP) voor het Belgische deel van de Noordzee. “Dit plan bevat enkele belangrijke keuzes die een gigantische impact zullen hebben op onze gemeente en ons strand in het bijzonder. Zo wil men voor onze kust een kunstmatig proefeiland aanleggen, een project dat onze prachtige kustzone op termijn zal herleiden tot een zielloos en doods kanaal“, klinkt het in Knokke-Heist.

“De inhoud van het plan werd donderdagvoormiddag toegelicht aan enkele belanghebbenden. Net zoals het gemeentebestuur zelf reageerden de aanwezigen vol verontwaardiging. De watersportclubs en andere belangengroepen willen dan ook meteen een petitie opstarten om dit ingrijpende project een halt toe te roepen. Het gemeentebestuur ondersteunt die plannen vol vuur. Zowel het college als de gemeenteraad verwierpen het plan en beslisten meteen om alle getroffen belanghebbenden te steunen.”

De toekomst vrijwaren

“Als gemeentebestuur steunen we de petitie van de watersportclubs en andere belangengroepen dan ook uitdrukkelijk. We roepen de bevolking warm op om de petitie massaal te ondertekenen en de toekomst van Knokke-Heist zo mee te helpen vrijwaren. Weg badstad! Weg zeezicht! Weg strand! Weg watersport! Weg charme! Dat kan toch niet”, klinkt het.

“Wij willen onze badplaats aan de Noordzee met zijn bruisende golven en prachtig uitzicht behouden en zeker geen eiland vlak voor ons strand neergepoot zien. Wij zouden een kanaal overhouden zonder golven, zonder charme, waar alles blijft drijven, een dode zee… Onaanvaardbaar.”

(DM)

Sla mee de handen in elkaar

Onderteken de petitie en help zo Knokke-Heist te beschermen en te vrijwaren. Bijkomende petitieformulieren kan je verkrijgen via de watersportclubs of via het stadhuis van Knokke-Heist (Alfred Verweeplein 1), het toerismekantoor in Knokke (Zeedijk 660), het toerismekantoor in Heist (Knokkestraat 22) en het Cultuurcentrum (Maxim Willemspad 1). De ondertekende petitieformulieren mag je ook op deze adressen binnenbrengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier