Kneistival bestaat 30 jaar

Coördinator Michael Muylaert en schepen Jan Morbee. © DM
Redactie KW

Kneistival is 30 jaar jong. Van 19 tot 25 juli klimt een schare topartiesten vanuit alle hoeken van de wereld op het Heldenplein op het podium. Leuk detail: alle optredens zijn gratis.

“Het gemeentebestuur van Knokke-Heist is en blijft één van de weinige organisatoren in Vlaanderen die nog met een gratis festival uitpakt”, stelt schepen Jan Morbee die speciaal voor de jubileumuitgave op zondag 19 juli met één extra festivaldag uitpakt. “De coverband Sugar&Cream brengt dan een festijn van de grootste hits die de voorbije jaren op Kneistival te horen waren.”

Verder kunnen de festivalgangers hun hart ophalen met Radio Feelgood dat dagelijks vanaf 19.30 uur voor de opwarming zorgt. Ook tussen de optredens door en op de afterparty laat Radio Feelgood de muziekliefhebbers volledig uit hun dak gaan.”

Toppers

Voor de dertigste editie van Kneistival hebben de organisatoren niet op een topper meer of minder gekeken. “De artiesten die we boekten, zijn allemaal de moeite waard: Kenji Minogue, Filip Kowlier, Les Truttes, Levellers, Blaudzun, Robbing Millions, Marco Z, Kensington…”, aldus Morbee. “Ik wil ook enkele uitschieters aanstippen. Suzanne Vega (USA) is aan een Europese tournee bezig waarbij ze slechts éénmaal in België optreedt: op woensdag 22 juli op Kneistival! K’S Choice verzorgt tijdens de zomermaanden slechts twee concerten in ons land. Op zaterdag 25 juli zijn ze te gast in de put op het Heldenplein.”

Op woensdagnamiddag 22 juli verwent de Ketnetband de jongeren. Kneistival sluit zijn verjaardagseditie af met Discobar Galaxie.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier