Knabbel-Snabbeltocht opent Zomerfeesten Driekoningen in Torhout

De organisatoren van de Knabbel-Snabbeltocht nabij De Biekorf bij de start van de parcoursverkenning. © Foto JS
Johan Sabbe

Op zondag 1 juli worden de Zomerfeesten op de wijk Driekoningen ingezet met de befaamde Knabbel-Snabbeltocht, een familiale fietsrit van 25 km met onderweg animatie en lekkers. De rest van de festiviteiten heeft zoals gebruikelijk pas eind augustus plaats. Eerst wordt het een namiddag fietsen en smoefelen.

De Knabbel-Snabbeltocht start vanaf 13 uur aan zaal De Biekorf op de wijk Driekoningen. Dat parochiehuis bestaat trouwens precies 40 jaar, een jubileum dat op zondag 28 oktober gevierd zal worden met een aperitiefconcert door het plaatselijke koor Smile, gevolgd door een etentje.

Van gebak tot frietjes

Het fietstraject van 25km is uitgestippeld langs rustige, landelijke wegen met op elke stopplaats animatie en een lekkernij. Eerst gaat het richting Lichtervelde voor een gebakje uit eigen streek met een kop koffie. Daarna wordt er halt gehouden bij een plantenkweker, waar de fietsers een streekbiertje of een niet-alcoholisch drankje aangeboden krijgen. In de Korenbloemstraat in Torhout staan er aardbeien en hoeve-ijs te wachten, een zomerse combinatie waaraan moeilijk te weerstaan valt.

Uiteindelijk arriveren de deelnemers weer aan zaal De Biekorf. Op de speelweide is er een aperitief met kaas uit de regio voorzien en vervolgens kan er in de zaal genoten worden van frietjes met een lekkere verrassing.

Onderweg worden er schattingsvragen gesteld, waarmee er mooie prijzen te winnen zijn. Deelnemen aan de Knabbel-Snabbeltocht kost standaard 13 euro en voor kinderen uit het basisonderwijs 7 euro. Peuters mogen gratis van de tocht genieten. Inschrijven moet uiterlijk op donderdag 28 juni gebeuren in buurtwinkel Bij Erna in de Aartrijkestraat, in de plaatselijke bakkerij Driekoningen in de Driekoningenstraat of bij de medewerkers van zaal De Biekorf, de_biekorf@telenet.be.

“Intussen zijn de voorbereidingen op het feest voor 40 jaar De Biekorf gestart”, zegt Jef Vandierendonck. “Om dat jubileum nog wat extra kleur te geven, willen we een fotoreportage maken over de voorbije vier decennia. Bijgevolg doen we een warme oproep aan al wie foto’s of ander leuk materiaal heeft dat verband houdt met het ontstaan, de evolutie en de werking van de zaal. Graag dat alles bezorgen aan Daniël Willem, daniel.willem@telenet.be.”

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier