Klooster Blauwe Nonnen in Veurne staat te verkommeren

© Benny Proot
Redactie KW

‘De Stoeten Veurnoare’ heeft op YouTube beelden gezet die aantonen hoe erbarmelijk het beschermde klooster van de Blauwe Nonnen in de Pannestraat erbij staat.

Op de beelden zie je dat er heel wat brokstukken liggen in het gebouw, zie je graffiti op de binnenmuren, kapotte deuren, gaten in vloeren en muren en duiven die er hun intrek hebben genomen. Veurns burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) bevestigt de problemen. “Die dateren al van langer. Ik wil wel benadrukken dat het gebouw niet meer toegankelijk is en aan de buitengevel is alles nog veilig. We wachten op het eindverslag van het studiebureau in verband met de restauratie en hebben ook al een schatting van het gebouw aangevraagd die we voor het zomerverlof verwachten. Met die cijfers in de hand zullen we het pand proberen te verkopen.”

“Wat de beelden van ‘De Stoeten Veurnoare’ betreft, moet ik meegeven dat de helft van die beschadigingen door ons zijn gebeurd in opdracht van de dienst Onroerend Erfgoed en dat in het kader van de opmaak van het restauratiedossier. Daarvoor moesten we onder meer gaten in de muren en de vloer maken”, geeft schepen van Financiën Jan Verfaillie (CD&V) mee.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 2 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier