Kloen verkoopt sportballen voor het goede doel

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Kloen laat opnieuw van zich horen. De Roeselaarse vzw, die zich belangeloos inzet voor zieke kinderen, lanceert samen met enkele sportieve partners een grootse ballenverkoop.

Het project werd Sporzila gedoopt en staat voor sporten, ziek zijn en toch lachen. Kloenbezieler Geert Deraeve: “Sporten is gezond, het is bovendien wetenschappelijk bewezen dat wie regelmatig sport daar alle profijt uit haalt bij ziekte, kwetsuur of tegenslag. De herstelperiode van een sportief persoon is opmerkelijk korter en de weerbaarheid veel groter, ongetwijfeld ook voor kinderen en jongeren. Hen aanmoedigen om te bewegen is de boodschap die Kloen met Sporzila wil meegeven. Mooi meegenomen is de extra duit in het zakje voor de goede doelen van Kloen en voor de vele meewerkende jeugdsportclubs en verenigingen.”

Een volleybal, voetbal, basketbal of tennisbal in een bijhorend sportzakje is te koop via de meewerkende sportclubs van KSV Roeselare, Knack Volleybal, Wytewa Basketbal en Rista Tennisclub Rumbeke. Grafisch ontwerper en wallpainter Filip Cardoen toverde tot slot een caravan om tot een ballencaravan. Wie de Sporzila Publivan spot op openbare plaatsen, kan ook daar terecht om een of meerdere ballen aan te kopen.

(BC – Foto SB)