Klinkende Kroegen blijft wekelijkse vaste afspraak voor tal van Bruggelingen

Redactie KW

Deze zomer kun je in de binnenstad van Brugge elke woensdagavond naar drie gratis caféconcerten.

Ook afgelopen woensdagavond bracht Klinkende Kroegen heel wat Bruggelingen op de been. Vooral in het Astridpark was het bijzonder druk. Klinkende Kroegen loopt elke woensdagavond van 20 uur tot middernacht. Gisterenavond was een absolute topavond met concerten in het Astridpark, in een organisatie van café L’Estaminet, aan The Vintage en op het Kraanplein, dat voor de gelegenheid ingepalmd werd door het alternatieve jongerencafé ‘t Verdriet van België.

Op het Kraanplein draaide dj Charlie, de voormalige uitbater van het danscafé L’Aamaral in de Kuipersstraat een set vol housy tunes, voor de grote Brugs-Gentse belofte Rumours het podium innam. Het viertal rond zangeres Hannah Vandenbussche kreeg het jeugdige publiek in zijn greep met een set bezwerende, door een arsenaal elektronische instrumenten aangestuurde sjamaanhop die ook rave-elementen in zich droeg.

Aan The Vintage stond de klok vier uur lang op alternatieve rock met optredens van Equal Idiots, het duo uit Hoogstraten dat eerder dit jaar De Nieuwe Lichting op Studio Brussel won, en de Foo Fighters-covergroep The Four Fighters. Het Gentse duo The Dilly Boys zorgde tussendoor en achteraf voor een djset vol alternatieve rock.

Het meeste volk kwam er opdagen in het Astridpak. Eerst blonk de Brugse coverband Mother Jumps The Gun tal van parels van de Britpop opnieuw op. Daarna was het aan Mojo, de band rond de Brugse zanger-gitarist Filip Bollaert. Hij had enkele special guests meegebracht en dat waren niet van de minsten. Eric Melaerts, al decennialang een veelgevraagd gitarist in ons land, en ingeweken Bruggeling Jean Blaute kwamen Mojo vervoegen. En het publiek, dat genoot ervan.

(SVV – Foto SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier